U trendu

Član RIK: Preletačeviću nedostaju potpisi, i ne samo potpisi

Član Republičke izborne komisije Miloš Pavlović je naveo da Luki Maksimoviću (Ljubiši Preletačeviću Belom), nedostaju potpisi za kandidaturu za predsednika.

Pavlović je najpre objavio da je sa njegove liste ispravno 9.965 izjava, odnosno da Maksimoviću fali 35 potpisa, ali je kasnije napisao da će „još neke stvari biti problematične“.

„Od nespornih 9.965 izjava za Luku Maksimovića iskočiće neke izjave gde birači nisu upisani u birački spisak, dakle nije samo da 35 fali“, napisao je on.

Republička izborna komisija nije na današnjoj sednici razmatrala kandidaturu Luke Maksimovića, koji se na predsedničkim izborima kandidovao ispred grupe građana „Beli – samo jako“, a proglasila je tri nova predsednička kandidata.

Maksimović je potpise i dokumentaciju za kandidaturu podneo sinoć oko 22 sata, a kako prenose mediji, ponovo je u RIK pozvan posle ponoći, zbog problema sa dokumentacijom.

On je ranije danas na društvenim mrežama napisao da će se u 14 sati znati šta je sporno sa potpisima podrške, te da mu je najavljeno da će imati dva dana da ih ponovo prikupi.

Mediji su preneli i da je problem to što u izjavama podrške građana ne stoji odrednica „grupa gradana“ ispred naziva „Beli – samo jako“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar