U trendu

Članovi CIK-a tvrde da su otrovani poštom iz Srbije!

U Centru za brojanje glasova CIK-a u Prištini prekinut je proces brojanja glasova koji su stigli iz Srbije.

Kako tvrdi „Gazeta ekspres“, članovi komisije dobili su alergiju na koži posle kontakta sa kovertama.

Kako prenosi „Kosovo onlajn“, iz prostorije su izbačeni predstavnici Srpske liste koji se nisu žalili na bilo kakve tegobe i pozvan je specijalni tim policije da ispita slučaj.

Više nije dozvoljen ulaz u prostorije gde su se glasovi brojali, a proces je prekinut i nije poznato kada će biti nastavljen.

Mediji u Prištini ranije su javili da se radi o više od 3.400 glasova koji su stigli iz Srbije.

Član kosovske centralne izborne komisije (CIK) iz Srpske liste Stevan Veselinović izjavio je da je navodno trovanje i alergija pojedinih članova komisije koja se bavila brojanjem glasova stiglih poštom iz Srbije, na izborima 6. oktobra, izrežirana predstava i šovinistička farsa sa ciljem krađe glasova te liste i dodele nekima drugima koji su osvojili zanemarljiv broj glasova srpske zajednice.

Veselinović, koji je bio prisutan tokom brojanja tih glasova, objasnio je za „Kosovo onlajn“ da su jednog trenutka „kao po komandi” radnici u nadležnom sekretarijatu koji su te koverte i brojali, požalili na njihov miris, kao i da izazivaju alergiju i svrab.

On je rekao da je šef tog tima Besnik Bužala prekinuo brojanje i krenuo da obaveštava policiju i neke druge organe da je moguće da su „koverte zatrovane“.

„Bio sam u prostoriji, takođe sam koverte držao u rukama i nisam osetio ni miris, ni svrab, niti dobio alergiju i nisam imao nikakvu reakciju“, dodao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, zatim je stigla policija, izbacila njega, iako je član CIK-a, i posmatrače Srpske liste, i to ne samo iz prostorija gde su koverte, već i iz zgrade.

Dodao je da je im je kasnije rečeno da su i ostale udaljili iz tih prostorija.

Veselinović navodi i da je u međuvremenu stiglo nekoliko medicinskih vozila, „tako da je moguće i da su uneli unutra šta god su hteli, s obzirom da nije bilo nikakve kontrole, bar ne sa naše strane, o tome šta se tamo dešava“.

On je ocenio da je cilj da se glasovi iz Srbije kompromituju, da je moguće da se zamene i da se onima koji nisu ni dobili poverenje građana daju nezasluženo ti glasovi, te tako pokuša da se popravi njihov „mizeran skor na izborima“, te da se „na silu uguraju u parlament klasičnom pljačkom i farsom“.

Veselinović je kazao i da je reč o nešto više od 3.700 glasova.

Kako je ranije saopšteno, u Centru za brojanje glasova centralne izborne komisije (CIK) u Prištini prekinut je proces brojanja glasova koji su stigli iz Srbije zbog toga što su, kako navodi „Gazeta ekspres“, članovi komisije dobili alergiju na koži posle kontakta sa kovertama.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)