U trendu

Članovi SSP Sečanj pozvani na informativni razgovor u policiji

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je nekoliko članova te stranke u Sečnju dobilo pozive na informativni razgovor u policiji, i zatražila da se hitno prekine taj, kako je ocenjeno, montirani politički proces.

SSP je saopštila da su njeni članovi privedeni nekoliko nedelja nakon što je vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) izgubila na izborima za Savet mesnih zajednica u opštini Sečanj.

Iz SSP-a su poručili da će „izvršioci odgovarati u skladu sa zakonom zato što maltretiraju umesto da štite ljude, a nalogodavcima da je sloboda blizu i da njen dolazak ne mogu sprečiti represijom i zloupotrebom policije“.

Pozive na informativni razgovor dobili su Vuk Samardžić, Dimitrije Milošević, Dušan Milošević, i Dragan Marić i Novak Milošević, koje su po navodima SSP-a policajci opkolili i priveli službenim automobilima „kao da su najgori kriminalci“.

„Sve to jer policija istražuje ko je na seoskoj slavi razvio transparent na kome je pisalo ‘Vučiću lopove’ i skandirao ‘Vučiću pederu'“, ocenjeno je iz SSP-a i istaknuto da policija tako krši osnovna ljudska prava u nameri da spreči gradjane da se politički organizuju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.