U trendu

CMG: Kina će ubrizgati pozitivnu energiju u svetski razvoj svojim visokokvalitetnim razvojem

Kina će u narednom periodu odgovoriti na spoljašnje neizvesnosti uz pomoć spostvene izvesnosti i ubrizgati pozitivnu energiju u svetski razvoj svojim visokokvalitetnim razvojem, ocenjeno je u novoj emisiji Kineske medijske grupe Jurop (CMG Europe).

U emisiji je komentarisano „novo putovanje nacionalnog podmladjivanja kroz kinesku modernizaciju“, koje je predsednik Si Djinping predstavio na 20. kongresu Komunističke partije Kine u Pekingu.

CMG ispituje i kretanje Kine od brzog do visokokvalitetnog rasta, njenu zelenu tranziciju i „veoma realne mogućnosti stvorene da Evropa saradjuje sa podmlađenom i potpuno modernizovanom Kinom“.

Novo putovanje zatim prelazi na razmatranje čuda brzog ekonomskog rasta i dugog termin socijalna stabilnost.

Stiven Peri, predsednik Kluba grupe 48 naveo je da se u narednih 40 godina može videti slična transformacija u Kini slična „onoj koju smo videli poslednjih 40“.

Dejvid Ferguson istakao je da je kontinuitet ono što je omogućilo Kini da bude uspešna.

Mark Ostvald, ekonomista i globalni strateg u kompaniji ADM Investor Services International ukazao je da će veoma neophodne modernizacijske reforme koje su sada na snazi olakšati rast Kine ka ekonomiji od 20 triliona dolara, a Vang Huidžao, osnivač i Predsednik Centra za Kinu i globalizaciju pozitivno je ocenio hibridnu ekonomiju Kine koja je, prema njegovim rečima, bila u stanju da stvori kroz opsežne reforme ono što je ključno za uspeh Kine.

Autor i poslovni stručnjak Tim Klisold istakao je da Kina prednjači u svetu po pitanju prelaska na obnovljive izvore energije i električne automobile.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar