U trendu

CRTA: Otvaranje svih biračkih mesta proteklo regularno

Otvaranje osam biračkih mesta na kojima se ponavlja glasanje na predsedničkim izborima proteklo je u skladu sa propisanim procedurama, saopštila je danas CRTA posmatračka misija „Gradjani na straži“.

Na tim biračkim mestima pravo glasa ima ukupno 9.851 birač.

Glasanje se ponavlja na biračkim mestima u Beogradu u opštini Zvezdara (BM 77), Zrenjaninu (BM 11), Vršcu (BM 48), Pančevu (BM 11), Bačkoj Palanci (BM 11), Vrbasu (BM 5), Topoli (BM 18) i Kraljevu (BM 10).

Biračka mesta otvorena su na vreme, a posmatrači koji su rasporedjeni na svih osam biračkih mesta, javljaju da je na svim biračkim mestima glasačka kutija bila prazna pre nego što je zapečaćena kao i da je kontrolni listić ubačen u glasačku kutiju na početku samog glasanja, navodi CRTA.

Dodaje se da su sva biračka mesta organizovana u skladu sa propisanim procedurama i da su na njihovom otvaranju bili prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora.

CRTA je saopštila da su u neposrednoj blizini biračkog mesta 11 u Pančevu primećene osobe koje vode spiskove ko dolazi na glasanje, zbog čega su pojedini članovi biračkog odbora negodovali.

Predsednički izbori u Srbiji održani su 2. aprila, a najviše glasova dobio je kandidat Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić za koga je, na osnovu 99,90 odsto obradjenih biračkih mesta, glasalo 2.010.179 gradjana sa pravom glasa ili 55,06 odsto izašlih birača.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.