U trendu

Cvijetić (Zajedno): Aktivisti privedeni jer su branili pluća Novog Sada

Funkcioner stranke Zajedno Mladen Cvijetić izjavio je da je policija danas u Novom Sadu tukla i privodila gradjane koji su došli da brane „pluća grada“.

„Oni (gradjani) su privedeni navodno zbog ometanja službenih lica u vršenju dužnosti, a u stvari su privedeni da ne bi smetali prljavom kineskom kapitalu. Poručujemo: ako im bude falila jedna dlaka s glave, pa izazvaćete gradjanski rat. Šta radite ljudi, prestanite“, rekao je Cvijetić novinarima ispred policijske stanice.

On je naveo da su medju uhapšenima i predsednik novosadskog odbora stranke Zajedno Radivoje Jovović, predsednica Omladinsko-studentske akcije Isidora Čeleketić, funkcioner Narodne stranke Željko Bošković, kao i aktivisti Brajan Brković i Srdjan Djurić.

„Zahtevamo da oni hitno budu pušteni, inače se ovaj grad neće umiriti. Vučeviću, budi svestan toga“, poručio je Cvijetić.

Deset ekoloških aktivista privedeno je danas tokom protesta na Šodrošu u Novom Sadu i oni se nalaze u različitim policijskim stanicama, kazali su novinarima aktivisti koji još uvek protestuju.

Kako su kazali u policiji, Tužilaštvo je obavešteno, od aktivista se uzimaju izjave i oni za sada neće biti pušteni.

Ispred policijske stanice u Ulici Pavla Papa okupilo se nekoliko gradjana, a medju njima i poslanik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta.

Do incidenata je došlo kada su aktivisti pokušali da spreče radnike kineske kompanije CRBC da postave ogradu na buduće gradilište.

Aktivisti tvrde da će zbog izgradnje tog mosta biti uništene važne zelene oaze uz Dunav.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar