Dačić: Država će morati da plati sporove koje je izgubila

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras u Leskovcu da će država morati da plati sporove koje je izgubila pred arbitražnim medjunarodnim sudovima.

Upitan da prokomentariše izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da će Srbija platiti iznos od 40 miliona dolara grčkoj kompaniji „Mitilineos“ u sporu zbog Rudarsko-topioničarskog basena „Bor“, Dačić je kazao da su ta pitanja u njenoj nadležnosti, ali da to nisu jedina dugovanja Srbije.

„Mi smo na prošloj sednici Vlade dogovorili da se napravi pregled svih tih sporova koje imamo pred arbitražama u svetu. Treba da branimo svoje interese, nije dobro što smo većinu tih sporova pred medjunarodnim arbitražama izgubili“, rekao je Dačić.

On je rekao da treba da se vodi računa da ne dolazi do takvih sporova i da postoje sporovi gde država ima vlasništvo i da će „morati da plati, što nije dobro u merama štednje“.

Dačić je dodao da u poslednjih pet godina nema nijednog takvog spora, već da svi oni datiraju iz prethodnog perioda.

Dačić je večeras, sa šefom BIA Bratislavom Gašićem, ministrom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Brankom Ružićem i gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem obišao Roštiljijadu u Leskovcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.