U trendu

Dačić i Mekalister o daljim koracima Srbije ka EU i situaciji u regionu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister razgovarali su danas u Beogradu o daljim koracima u evropskim integracijama Srbije, situaciji u regionu, saradnji sa Evropskim parlamentom, kao i o najaktuelnijim spoljnopolitičkim pitanjima iz okruženja EU i Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, tokom razgovora još jednom je potvrdjena nedvosmislena podrška Srbiji na putu evrointegracija i podvučen značaj reformi koje sprovodi Vlada Srbije.

Dačić je kazao da će Srbija nastaviti da realizuje svoje spoljnopolitičke prioritete, pri čemu je članstvo u EU strateško opredeljenje Vlade, a takodje, i regionalna stabilnost.

On je dodao da je Srbija odlučna da svojom konstruktivnim delovanjem nastavi da pruža značajan doprinos stabilnosti i očuvanju mira u regionu.

Mekalister se danas sastao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, kao i s predsednikom skupštinskog Odbora za evropske integracije Nenadom Čankom.

Mekalister će se kasno popodne sastati s predstavnicima opozicije, a kako je agenciji Beta potvrdjeno, na sastanku će biti lideri Demokratske stranke Dragan Šutanovac, Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.