U trendu

Dačić: Izbornu pobedu donosi jedino Aleksandar Vučić

Ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će predsednički izbori imati odraz na političku stabilnost i vladajuću koaliciju, koja zbog toga treba da predloži premijera Aleksandra Vučića jer on ima najveće šanse da pobedi.

Dačić je na konferenciji za novinare posle sastanka s ministrom spoljnih poslova Demokratske Republike Kongo Leonardom Šeom Okitunduom rekao da nema ništa protiv predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ali da se ide na pobedu, a to, prema njegovim rečima, može da ostvari premijer Aleksandar Vučić.

„Ne znam šta će da uradi, na njemu je da donese odluku. Izneo sam stav Socijalističke partije Srbije i izneo sam ono što je naš stav u vezi predsedničkih izbora u Srbiji“, rekao je Dačić.

Dačić je rekao ima negativna iskustva sa nekim dosadašnjim predsednicima koji su neozbiljno pristupili predsedničkim izborima i zato su ih izgubili.

„Ovde nije reč o Nikoliću lično. Reč je o tome da će rezultati predsedničkih izbora imati odraz na situaciju u Srbiji, političku stabilnost i na vladajuću koaliciju. Ako neko želi da imamo zajedničkog kandidata, onda to treba da bude kandidat koji ima najviše šanse da pobedi“, rekao je Dačić i dodao da „istraživanja javnog mnjenja koja imaju“ pokazuju da je to Vučić.

On je rekao da predsedničkim izborima treba pristupiti oprezno i „da nema ništa protiv bilo koga“, ali da se „ide na pobedu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.