Dačić: Nastavak dobre saradnje Komunističke partije Kine i SPS-a

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) i šef srpske diplomatije Ivica Dačić razgovarao je danas sa delegacijom koju predvodi član Politbiroa centralnog komiteta Komunističke partije Kine Džang Čunsian o nastavku dobrih političkih odnosa i bliske saradnje dve partije.

Dačić je rekao novinarima posle sastanka u sedištu SPS-a da je njegova stranka naslednik bivšeg Saveza komunista Jugoslavije i da je Komunistička partija Kine njihova sestrinska partija.

„Imamo kontinuitet, a kad je reč o budućnosti, Srbija je najveći prijatelj Kine u Evropi i želimo da nastavimo takvu politiku saradnje sa Kinom“, rekao je on.

Dačić je rekao da je sa šefom kineske delegacije razmenio sećanja iz prošlosti, kao i da mu je poklonio sliku dočeka Hua Kuo Fenga 1978. godine u Beogradu 1978. godine.

Prema njegovim rečima, na današnjem sastanku dogovoren je nastavak saradnje, a kako dodao, SPS je već učinio dosta na obnavljanju veza posle 2006. godine.

Šef srpske diplomatije rekao je da se Srbija priprema za posetu predsednika Vlade Aleksandra Vučića Kini, i delegacije na najvišem nivou na Samitu Kine i 16 država Centralne i Istočne Evrope koji se održava u novembru u Budimpešti.

Dačić je kazao da će ove godine, u svojstvu lidera SPS-a, posetiti Kinu na poziv Komunističke partije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.