U trendu

Dačić objasnio Amerikancima zašto je napisao „Kosovo je Srbija“ na sto dolara

Porukom „Kosovo je Srbija“ ne da nisam uništio novčanicu od sto dolara niti uvredio Bendžamina Frenklina već sam postupio potpuno u skladu sa suštinskom idejom tog američkog velikog naučnika i državnika.

Ovo je izjavio za Sputnjik šef srpske diplomatije Ivica Dačić povodom reakcije ambasade SAD u Beogradu koja je osudila njegovo učestvovanje u internet izazovu pošto je na novčanici od sto dolara ćirilicom ispisao poruku „Kosovo je Srbija“ i potipisao se.

Podsetimo, ambasada SAD u Beogradu je saopštila: „Umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi: ’Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima‘“.

Dačić je za Sputnjik odgovorio:

„Srbija će se uvek boriti protiv svake poročne i lažne narko države i uvek ćemo težiti miru sa svim susedima. Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susednu kao što to neće činiti ni Amerika. I kao sto to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učiiio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije“.

Povodom pregovaračke bitke za buduću sudbinu Kosova i Metohije, Dačić nas je podsetio na još jednu mudru poruku Bendžamina Frenklina koja glasi:

„Onaj ko ima strpljenja može imati šta hoće“!

(Sputnjik)

8 komentara
 1. Vladimir

  Onaj ko vređa ministra koji je narodni čovek tj. pravi Srbin a poreklom sa kosova koje svi žele da daju šiptarima nije zaslužio čak ni komentar jer njegov jezik je pun dlaka . Neka pogleda na ogledalu ako ono ne pukne od muke !

 2. Anonimni

  DA, DAČIĆU! ########################################################################## Srbija će se uvek boriti protiv svake poročne i lažne narko države i uvek ćemo težiti miru sa svim susedima. Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susednu kao što to neće činiti ni Amerika. I kao sto to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učiiio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije“.

 3. Anonimni

  Tesko se na najvecu budalastinu moze naci pametan odgovor a pogotovu opravdanje.Kad se ministar sroza na nivo kafanske filozofije tesko toj zemlji.Ovako nesto se moze dopasti samo nekom ko misli da je za spoljnu politiku najbolja dripacka filozofija a ne vesta i odgovorna diplomatija za sta je Dacic dokazao da joj apsolutno nije dorastao(Setimo se samo onog mangupsko-prostackog trabunjanja o Kancelaru Krtzu.)

  1. Vladimir

   Vi baš i niste ANONIMAC verovatno zapadnjak ili šiptar a kao žao ti 100 dolara pa to Ameri štampaju a već odavno je bez pokrića u robi ili zlatu !

 4. Anonimni

  Snalazljiv bata?

 5. Dane

  U svakom slučaju -jedan necivilizacijski i primitivan gest. Bukvalno BLAM ! Hoćemo li sad očekivati da na svim novčanicama nađemo tekst KOSOVA REPUBLJIK ??

 6. Anonimni

  Boze ko nam vodi drzavu, pravo u propast. Sram te bilo!

  1. Vladimir

   Bogu hvala državu SRBIJU vodi baš ko treba da je vodi !

Napišite komentar