U trendu

Dačić: Pevao sam Merkelovoj, Rami, Lavrovu… I Trampu ću

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić naveo je u autorskom tekstu za “Alo” povodom 100 dana Vlade da je pevao brojnim svetskim liderima i da se toga ne stidi.

Kako kaže, ugled Srbije je iz dana u dan sve jači.

„Svuda smo rado viđeni, nikoga više ne lažemo… Znam ja da će mnogi sada reći: ‘Ćuti, Ivice, i pevaj’, ali poručio bih tim dušebrižnicima, da ću za Srbiju sve učiniti. Da, pevao sam, i pevaću. Pevao sam Merkelovoj, Sergeju Lavrovu, Eštonovoj, Rami, Erdoganu i Putinu, i Trampu ću, ako treba, ne stidim se toga. Diplomatija i diplomatske pobede nekad se ostvaruju pesmom, šarmom, dobrom šalom, a ne samo ultimatumima, reciprocitetom i silom. Srbija nije u poziciji da se busa u grudi, videli smo šta nam je to busanje decenijama unazad donelo”, naveo je Dačić.

Prilikom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, Dačić je na svečanoj večeri održanoj u Erdoganovu čast pevao na turskom jeziku.

Na jednom snimku se može videti kako Dačić u blizni stola za kojim su Erdogan i njegova supruga Emina, kao i srpski predsednik Aleksandar Vučić sa svojom suprugom Tamarom, peva pesmu „Osman Aga“.

Takođe, objavljen je i snimak na kojem se vidi kako Dačić na svečanoj večeri peva „svoju“ Miljacku za koju mu je beogradski muftija Mustafa Jusufspahić dao bakšiš.

To nije prvi put da Dačić uzima mikrofon i peva, isto je učinio i krajem avgusta na skupu u „srpskom“ letovalištu u Paraliji gde je imao čitav program. Tada je otpevao desetak pesama, a među njima i jednu grčku i jednu rusku.

Osim toga, Dačić je tokom svečane večere priređene za goste na inauguraciji predsednika Aleksandra Vučića u junu ove godine pevao „O sole mio“ pred bivšim ministrom spoljnih poslova Italije i savetnikom predsednika Srbije Frankom Fratinijem, prenosi B92.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.