U trendu

Dačić: Podrška SAD važna za regionalnu stabilnost

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u razgovoru s američkim senatorom Ronom Džonsonom da je podrška SAD važna za regionalnu stabilnost.

Dačić je rekao da je Srbija posvećena regionalnom miru i stabilnosti.

Ministar je istakao je da je u tom svetlu važna i podrška SAD i izrazio interes da se pomenuta pozitivna dinamika bilateralnih odnosa dodatno razvija i u budućnosti, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

Džonson je rekao da je Srbija jedna od najznačajnijih zemalja regiona i da SAD žele da je podrže u njenim naporima u ostvarivanju stabilnog i prosperitetnog društva, dodaje se u saopštenju ministarstva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i američki senator Ron Džonson razgovarali su juče u Beogradu o davanju statusa pripadnicima srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu, privlačenju američkih investicija i dijalogu o Kosovu.

Senator, koji je na čelu Pododbora za evropsku i regionalnu bezbednosnu saradnju u Senatu, rekao je sinoć da se nada će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski narod suprotstaviti svim pokušajima da se pripadnicima srpsko-ruskog humanitarnog centra da diplomatski status i imunitet.

On je ocenio da je Srbija značajna za regionalnu stabilnost i da joj je mesto uz zapadne demokratije, dodajući da bi davanje imuniteta srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu bilo loš signal za strana ulaganja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.