U trendu

Dačić u Vatikanu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvovao je danas u Vatikanu audijenciji kod pape Franje, organizovanoj za učesnike Konferencije o odgovornosti država, institucija i pojedinaca u borbi protiv antisemitizma u regionu OEBS-a.

Šefovima delegacija obratili su se rimokatolički poglavar i ministar inostranih poslova Italije Andjelino Alfano i uputili poruku da je potrebno da države, institucije i pojedinci nastave borbu protiv antisemitizma i zločina sa njim povezanih.

Papa Franja i ministar Alfano naglasili su da je odgovornost ključna i da ne može biti ravnodušnosti i zaborava prema zločinu koji je učinjen, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Prema najavama Ministarstva, Dačić će 30. i 31. januara boraviti u bilaterelnoj poseti Vatikanu.

On će se sutra sastati sa vatikanskim sekretarom za odnose sa državama Polom Galagerom, kao i sa državnim sekretarom Svete Stolice kardinalom Pjetrom Parolinom.

U sredu 31. januara prisustvovaće generalnoj audijenciji kod pape Franje prisustvovaće „generalnoj audijenciji kod Pape Franciska i tom prilikom će imati kurtoazni susret sa vrhovnim poglavarom Rimokatoličke crkve“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.