U trendu

Dačić: Vučić pobedjuje, a Beli nadmašuje ostale

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras na predizbornom mitigu u Zrenjaninu da je pobeda predsedničkog kandidata vladajuće kolacije Aleksandra Vućića „jedini garant za budućnost, stabilnost i kontinuitet poštovanja Srbije u svetu“.

„Srbiji su potrebni predsednik i vlada koja će voditi računa o interesima našeg naroda i gradjana Srbije, a ne da se o nama odlučuje u Briselu, Vašingtonu, Moskvi, Pekingu  –  svejedno, odlučivaće se ovde u Zrenjaninu, u mojoj Žitoradji, bilo gde, ali ovde u Srbiji“, rekao je Dačić.

Dodao je da, bez obzira na to što su svi sigurni u pobedu Vučića, „utakmicu“ ne treba olako shvatiti, jer, „i Barselona mora da potigne gol da bi pobedila“.

Dačić je rekao da Vučić nije stranački kandidat, već kandidat naroda i svih gradjana Srbije i da nema potrebe da se izjašnjava o „raznim bajkama i fatamorganama“ drugih predsedničkih kandidata.

Lider SPS-a je rekao da je predsednički kandidat Luka Maksimović, alijas „Ljubiša Preletačević – Beli“, „akademik za sve ostale koji se bore protiv Vučića“.

„Ne bi me čudilo da (Beli) osvoji više glasova od njih, jer se njihova politika sastoji samo u jednoj rečenici: da su protiv Vučića i da mrze Vučića, a mrzeći njega, mrze ne samo SNS i nas koji smo s njim, već i interese Srbije“, ocenio je Dačić.

Lider SPS-a rekao je i da „mora da pomene“ i predsedničkog kandidata iz Vojvodine Nenada Čanka koji „Rusima kaže da idu kući“, a „voleo bih da su to rekli i onima koji su bombardovali Srbiju“.

Na večerašnjem skupu u Kulturnom centru Zrenjanina govorili su i predsednik Pokrajinskg odbora SPS Dušan Bajatović, potpredsednik SNS Milenko Jovanov, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik zrenjaninskog odbora SPS Željko Malušić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.