U trendu

Damjanović (SRS): Nijednom političaru ne sme da padne na pamet da prizna tzv. nezavisno Kosovo

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Miljan Damjanović povodom obeležavanja pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji pre 17 godina izjavio je da se ne sme dozvoliti da se nešto takvo ponovi.

„Ne smemo više dozvoliti, ne sme se desiti da srpski narod gleda kako se na okupiranoj teritoriji Kosova i Metohije pali, kao tada, Saborni hram bogorodice Ljeviške, crkva Svetog spasa, manastir Svetih arhangela, sve u Prizrenu, i mnogo drugih kulturnih i verskih objekata“, rekao je danas Damjanović.

On je kazao da je SRS uvek bila uz svoj narod i da insistira na tome da se više nikad u Srbiji ni od jednog srpskog političara na pomene reč „razgraničenje“, već da se na svakom mestu i u svim medjunarodnim institucijama vrši pritisak da se primeni Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

„I nikada nijednom srpskom političaru, niti političkoj stranci, niti političkom lideru, ne sme da padne na pamet da priznaju takozvano nezavisno Kosovo „, rekao je Damjanović.

Pozvao je „aktuelni režim“ da „ne čeka ni časa“, nego da zatraži od komandanta KFOR i da počne da vrši svakodnevni pritisak da se izvrši povratak srpskih snaga bezbednosti na Kosovo i Metohiju po Rezoluciji 1244.

„Kosovo i Metohija je Srbija. Bila je, jeste i biće, jer Kosovo je srce Srbije“, rekao je Damjanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar