Danas: Stručnjaci zaobidjeni u odlučivanju o gondoli na Kalemegdanu

Republički zavod za zaštitu spomenika kulture doneo je odluke vezane za gondolu na Kalemegdanu bez mišljenja stručnog saveta, uz potpis samo jednog konzervatora, uz nepoštovanje obavezujućih planoskih dokumenata, utvrdili su Nadzorni i Upravni odbor te insititucije, piše u broju za četvrtak, 23. maj, list Danas koji je to saznao nezvanično.

Ova dva odbora su sačinila ove izveštaje nakon postupka vanredne kontrole koju je pokrenulo ministarstvo kulture i informisanja.

„Upravni odbor je sačinio izveštaj i poslao ga Ministarstvu…u samom zaključku izveštaja se i navodi koje smo nepravilnosti uočili, ali je to sada u rukama Ministastva, te od njih treba tražiti odgovore“, izjavio je za Danas predsednik upravnog odbora Zavoda Vladimir Lojanica.

On je potvrdio da je izveštaj sačinjen po proceduri koju je pokrenulo Ministarstvo kulture.

Iz ministarstva kulture obećali su listu Danas da će odgovoriti na njihova pitanja o daljim koracima koje, u okviru svojih nadležnosti, mogu da preduzmu povodom navedenog izveštaja, kao i da li će izgradnja gondole biti obustavljena, a odgovorni za propuste sankcionisani.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.