U trendu

Delegacija Narodne stranke u selu Mogila kod Klokota obišla porodicu Đuzić

Predstavnici Narodne stranke posetili su danas u selu Mogila kod Klokota na Kosovu porodicu Bobana Đuzića, koga su dva maloletna Albanca ranila nožem, saopštila je Narodna stranka.

Tu porodicu su obišli potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, predsednik Odbora Narodne stranke za Kosovo i Metohiju Žarko Ristić i potpredsednik Izvršnog odbora Uroš Đokić.

Aleksić je kazao da je devetočlana porodica Đuzić svakodnevno izloženi pritiscima pretnjama, ucenama i napadima Albanaca, kojima je, kako je dodao okružen njihov kućni plac.

On je naveo da su i posle napada na Bobana Đuzića nastavljene pretnje koje s tokom dana upućene drugom sinu Ivice Đuzića.

Dodao je da je „treći akter, Albanac (46), ceo dan bio ispred porodične kuće Đuzića i provocirao ih“, navodi se u saopštenju.

„Dok su ugrožene porodice više od 40.000 Srba koji žive južno od Ibra, članovi Srpske liste predvođeni Milanom Radoičićem sa balkona skupštinske sale (u Beogradu) Aleksandru Vučiću skandiraju ‘Aco, Srbine’ umesto da pomognu ljudima čiji je sin napadnut i leži u bolnici“, rekao je Aleksić.

On je rekao da „ovim ljudima nije ugrožena samo bezbednost već i materijalni status“, jer kako je dodao žive od socijalne pomoći, koju ne primaju redovno“.

Naveo da je on, kao poslanik došao sa delegacijom Narodne stranke i pružio podršku i pomoć toj porodici.

Pozvao je predstavnike vlasti u Beogradu „da se ne busaju u grudi i brane“ Kosovo samo kada su u televizijskim studijima, nego da dođu i pruže podršku ljudima koji, kako je kazao, brane ognjišta, porodice i državu Srbiju.

Apelovao je na međunarodnu zajednicu da reaguje „na sve učestalije napade“ na Srbe

Ristić je rekao da će Narodna stranka u najskorije vreme otvoriti „kancelariju za besplatnu pravnu pomoć i svaku drugu vrstu podrške“ Srbima na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju je navedeno i da je Đokić, inače advokat i član Pravnog saveta Narodne stranke, razgovarao sa advokatom koga je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju da zastupa prava porodice Đuzić.

Kako je navedeno, porodici Đuzić na raspolaganju je i ceo pravni tim Narodne stranke.

Delegacija Narodne stranke je prethodno boravila u Bujanovcu gde je organizovala tribinu za građane Pčinjskog okruga.

„Naš narod s krajnjeg juga Srbije tražio je podršku kroz delovanje poslanika u skupštini (Srbije) jer ga je vlast u Srbiji zaboravila“, rekao je Aleksić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.