U trendu

Delegacija poslanika Rusije u Skupštini Srbije

Delegacija Saveta Federacije Federalne Skupštine Rusije razgovarala je danas u Beogradu s članovima Poslaničke grupe Skupštine Srbije za prijateljstvo s Rusijom.
Na sastanku je bio i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Predsednik Poslaničke grupe, Igor Braunović, ocenio je da su bilateralni odnosi Srbije i Rusije dobro razvijeni, saopštila je Skupština Srbije i da „postoji tradicionalno prijateljstvo između dve države i dva naroda, koje je podignuto na još viši nivo potpisivanjem Deklaracije o strateškom partnerstvu dve zemlje 2013. godine“.

Rusku delegaciju predvodi Jelena Afanasijeva, članica Odbora za međunarodne poslove i rukovoditeljka Grupe Saveta Federacije za saradnju sa Skupštinom Srbije.

Afanasijeva je ukazala na „važnost prijateljstva koje povezuje dve zemlje vekovima“ i istakla da „Rusija neće menjati svoju poziciju po pitanju Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju.

Ona je ocenila da je bitno da se nastavi kontinuirana međuparlamentarna saradnja i održavanje stalnih kontakata poslaničkih grupa prijateljstva koje bi mogle dati podsticaj povezivanju regiona i gradova u Srbiji i Rusiji i njihovoj bližoj ekonomskoj, kulturnoj i obrazovnoj saradnji.

Igor Braunović je u razgovoru izrazio zahvalnost za podršku Rusije očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, i za podršku obnovi manastira na Kosovu.

On je istakao da su za Srbiju veoma važni i energetski sporazumi, kao i ekonomska i kulturna saradnja s Rusijom.

Braunović je rekao da poslanička grupa Skupštine Srbije za prijateljstvo s Rusijom ima 98 članova, „što govori o značaju koji narodni poslanici pridaju razvoju međuparlamentarnih odnosa sa kolegama iz Rusije“.

Članovi te poslaničke grupe su na sastanku istakli važnost kontinuirane saradnje poslanika i daljeg razvoja ekonomskih i kulturnih veza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.