U trendu

Delegacija SPS položila vence na Miloševićev grob u Požarevcu

Delegacija Socijalističke partije Srbije (SPS) položila je danas u Požarevcu vence na grob bivšeg predsednika Srbije i lidera te partije Slobodana Miloševića, koji je pre 17 godina preminuo od posledica infarkta u pritvorskoj jedinici Tribunala u Hagu.

Obraćajući se okupljenima, član Predsedništva SPS Nikola Šainović ocenio je da su Miloševićevi „spomenici“ Dejtonski sporazum, rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, „vizionarski govor od 2. oktobra 2000. godine“ i „maestralna borba za istinu u Haškom tribunalu“.

„Ta borba je svojevrsni spomenik istini u koju je Slobodan Milošević uložio sve svoje znanje, energiju, iskustvo i svoj život“, rekao je Šainović.

Ocenio je da je SPS „rodjena sa Slobodanom Miloševićem kao temelj ove države“ i da tako „stoji i danas“.

„Ne biramo uslove u kojima ćemo se boriti za državu, uvereni da su pravda i istina naše najjače oružje. Nek traje uspomena na Slobodana Miloševića“, rekao je Šainović.

Upitan za predloge od pre nekoliko godina da Miloševiću bude podignut spomenik u Beogradu, Šainović je rekao da to danas „nije tema“, ali da će se o tome „i dalje pričati“.

„Sve je to u toku ali danas je tema istorija i država“, kazao je funkcioner SPS.

Bivši predsednik Srbije i SRJ preminuo je 11. marta 2006. godine u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala gde mu je suđeno za ratne i zločine protiv čovečnosti u Hrvatskoj i na Kosovu i Metohiji, i za genocid u BiH.

Suđenje Miloševiću nije završeno sudskom presudom pošto je bivši predsednik Srbije i SRJ preminuo u pritvorskoj jedinici Tribunala od posledica infarkta.

Telo Slobodana Miloševića dopremljeno je u Srbiju marta 2006. godine, a bivši predsednik sahranjen je u dvorištu porodične kuće u Požarevcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar