Delegaciji Vojske Srbije zabranjen ulazak u Hrvatsku

Delegaciji Vojske Srbije, koju čine starešine sa Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, zabranjen je ulazak u Hrvatsku, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane.

Delegacija je trebalo da prisustvuje obeležavanju dana Jasenovačkih novomučenika i njena poseta je bila najavljena.

Na granici, na prelazu Batrovci-Bajakovo, delegacija je zaustavljena, zadržana i pretresena.

U prtljagu su bile službene uniforme, što je, ističu u Ministarstvu, potpuno dozvoljeno i u skladu sa pravilima službe, a hrvatski carinici su delegaciji rekli da ne mogu da ih nose.

Članovi delegacije VS su bili spremni da ostave uniforme i produže put u civilu, ako je to jedini razlog za zadržavanje, ali su im carinici saopštili da to nije razlog i da oni danas neće ući u Hrvatsku.

Delegaciji je izdata zabrana ulaska i vraćena je u Srbiju.

U dokumentu u kojem se navode razlozi za odbijanje ulaska, naznačeno je da delegacija nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdala svrhu i uslove svog boravka, kao i da nisu dostavljeni na uvid dokazi za putovanje iz drugog razloga.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Anonimni

    ODVRATNO , „TITOVČIĆI“ ORGANIZOVANI MIMO SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE, KAO POSEBNA DELEGACIJA, NA PARASTOSU , U C R K V I , Sv.Jovana Krstitelja, …., SPUTNJIK D E Z I N F O R M I Š E događaj ! #### FUJ ! # POMOZI BOŽE SRBIJI ! ###- Bjež’, Lakosta, bjež’!

  2. Anonimni

    Supcine sta je sa komentarom

Napišite komentar