U trendu

Demokratska stranka osudila Šešeljeve pretnje Aleksandri Jerkov

Potpredsednica Foruma žena Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović osudila je pretnje koje je danas lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj uputio danas narodnoj poslanici Aleksandri Jerkov.

Manojlović je ocenila da „pretnje radikala i brutalne uvrede“ koje su iznesene u skupštini Srbije pokazuju da je demokratski proces u Srbiji definitivno zaustavljen.

„Zahtevamo odgovornost svih koji su u ovome učestvovali, kao i onih koji nisu sprečili i zaustavili divljanje“, rekla je Manojlović, a preneo DS.

Ona je naglasila da se nasilje nastavlja te da je Vojislav Šešelj obećao da će se potruditi da poslanici Jerkov „život ogadi“.

„Insistiramo da se preduzmu sve zakonske mere da se zaštiti Aleksandra Jerkov, kao i da se Narodna skupština vrati ulozi koja joj je Ustavom Srbije utvrdjena“, rekla je Manojlović.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da radikali neće da tuku poslanicu Demokratske stranke Aleksandru Jerkov, ali da će do kraja života da je nazivaju pogrdno.

Šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić izjavio je ranije danas da su pretnje usledile pošto je Jerkov u skupštinskoj sali pitala da li će Administrativni odbor i Skupština oduzeti mandat lideru radikala Vojislavu Šešelju, jer je osudjen pred Haškim tribunalom za ratni zločin, da je posle toga usledio niz uvreda, i da su je pošto je ostala sama u sali bez kolega iz DS-a, okružili i pretili.

Povezane vesti:

Jerkov na sednici parlamenta: Šešelj je ratni zločinac, evo prvo meni razbij njušku

Šešelj: Nećemo da tučemo Aleksandru Jerkov, razbićemo njušku nekom muškarcu

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike