U trendu

Demonstranti u Novom Sadu: Nepoznate osobe nas snimaju i prate

Oko hiljadu gradjana okupilo se večeras na desetoj šetnji „Protiv diktature“ u Novom Sadu, a nekoliko inicijatora protesta požalilo se da ih nepoznate osobe snimaju i prate.

Oni su novinarima kazali da ih „već danima nepoznati ljudi fotografišu, snimaju i dolaze ispred kuća“.

U uvodnom govoru, student Milan Perišić rekao je da je juče prikupljeno 12.000 dinara donacija gradjana što će biti upotrebljeno za organizaciju narednih skupova  –  plaćanje kamiona, tehničke opreme i štampanje letaka.

On je rekao da u Novom Sadu neće biti protesta tokom proslave Uskrsa, a potom će se nastaviti, u ponedeljak.

„Pauzu u naredna tri dana iskoristićemo da se bolje povežemo s vama. Razlog nisu samo praznici. Želimo da proširimo ekipu koja ovo organizuje, jer ovde treba da budemo svi i da nas u ponedeljak bude još više“, kazao je Perišić.

Pozvao je sve okupljene da dopru do sugradjana i komšija i pozovu ih da se masovno priklljuče protestima sledeće nedelje.

Po njegovim rečima, bilo je grešaka u organizovanju protesta, što samo pokazuje da su spontani i da će takvi ostati do kraja.

„U ovoj masi nije moguće da svi budemo istih shvatanja. Nismo ovde da upiremo prstom u različitosti i govorimo šta je obojeno čime, već da pokažemo da možemo zajedno da se borimo protiv zajedničkog neprijatelja, a to je ova vlast i truli sistem koji su uspostavili“, rekao je Perišić.

Na čelu kolone koju predvode dobošari, demonstranti nose veliki transprent „Protiv sistema“.

Duvaju u pištaljke i nose zastave Srbije i Vojvodine, kao i transparente „Srbija ima F“, „Čestitam vam prvih 10 od prvih 100 dana“, „Sine, zajedno smo jači“, „Transparentom za transparentnost“.

Učesnici nose i poruke podrške medijima i novinarima, medju kojima je i „Nećemo ovaj mrak, vrati nam Utisak“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.