U trendu

Deo opozicije: Vučićeva izjava o špijunima je zamajavanje javnosti

Deo opozicionih poslanika ocenio je kao zamajavanje javnosti izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u Beogradu oko Nove godine boravio „rekordan broj stranih špijuna“.

Poslanik Demokratske stranke Srdjan Mlivojević je za Danas kazao da „apsolutno veruje“ da je tvorac izveštaja o špijunima direktor Bezbednosno informativne agencije Aleksandar Vulin.

„Očgledno da imenovanje Aleksandra Vulina za direktora BIA daje prve velike rezulate, jer se Vučiću prividja najveći brojh špujuna u Srbiji verovatno od dolaska Južnih Slovena na Balkan do danas“, rekao je Milivojević.

Poslanik Zajedno-Moramo Djordje Miketić kazao je da je „režim doživeo poraz“ zbog povlačenja Predloga zakona o unutrašnjim poslovima, te ocenio da Vučić sprema novi treći pokušaj“ da zakon bude usvojen.

„I očajnički je zaigrao na blentavi strah od tajnih agentura“, rekao je Miketić.

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je da je priča o špijunima „klasično zamajavanje javnosti“ od neuspeha politike, zaštite naroda na Kosovu, katastrofalne ekonomske poltike.

Vučić je juče izjavio da su obaveštajni podaci koje je dobio potvrdili da je „Beograd za Novu godinu bio kao Kazablanka“ i da „nema špijuna koji nisu okupirali naše hotele“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.