U trendu

Deo učesnika protesta na blokadi autoputa u Beogradu i posle ponoći

Deo učesnika trećeg po redu protesta „Srbija protiv nasilja“ nastavio je i nakon ponoći blokadu dela međunarodnog autoputa u novobeogradskim blokovima kod „NIS“ pumpe.

Uz nekoliko postavljenih šatora, na autoputu su i vreće za spavanje i baštenske stolice, a kako su učesnici protesta rekli reporteru agencije Beta, tu ostaju do daljeg.

Na blokadi, gde je po procenama ostalo oko hiljadu ljudi, i dalje je prisutan deo poslanika iz proevropske opozicije koji su sa građanima organizovali protest.

Oko Centra Sava i preko Gazele, kao i ulicom Kneza Miloša saobraćaj je normalizovan.

Protest „Srbija protiv nasilja“ počeo je oko 18 časova ispred Skupštine Srbije, nakon čega je nekoliko desetina hiljada građana prošetalo kroz Ulicu Kneza Miloša i blokiralo saobraćaj na autoputu.

Na protest su pozivale Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front Ne davimo Beograd, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret.

Među zahtevima je zaustavljanje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smena Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, kao i ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, i direktora BIA Aleksandra Vulina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.