„Diplomatski gledano, Kosovo je izgubilo“

Ono što je usledilo nakon hapšenja Marka Đurića i njegovo povlačenje sa lisicama po centru Prištine nanelo je štetu Kosovu, piše prištinski portal GazetaExpres.

Iako bi, kako se navodi, mnogi mogli biti zadovoljni što je šef vladine Kancelarije za Kim, Marko Đurić, sa lisicima na rukama proveden prištinskim ulicama, “diplomatski gledano, Kosovo je izgubilo”.

Portal tvrdi da, iako je Kancelarija Vlade Srbije “formirana sa zadatkom da provocira Kosovo”, hapšenje Đurića privuklo je pažnju međunarodnih zvaničnika EU, poput američkog diplomate Metjua Palmera, koji se sa njim sastao juče u Beogradu i evropske zvaničnice Anđeline Ajhorst, koja je dva dana provela u Prištini.

Da je Priština izgubila hapšenjem Đurića, potvrdila je i Ajhorst, koja je osvrnuvši se na nedavne događaje u Mitrovici i Prištini iznela niz kritika na račun prištinskih vlasti i ocenila da je život glavnog pregovarača Beograda u briselskom dijalogu bio u opasnosti.

„Poseban naglasak je dala nastavku dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje EU, i nedavnim događajima u Mitrovici, što je ugrozilo sigurnost glavnog pregovarača Srbije i mnogih ljudi koji žive i rade na severu“, piše Expres pozivajući se na saopštenje Ajhorstove.

Đurić je, navodi se dalje, dobio i pažnju američkog diplomate Metjua Palmera, koji je posetio I Prištinu.

“Obično američke diplomate, kada dolaze u region, počnu svoju posetu iz Prištine. Ali juče se desilo suprotno. Zamenik pomoćnika državnog sekretara Matju Palmer prvi put je došao prvo u Beograd”, navodi portal.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić prisustvovaće danas ponoćnoj vaskršnoj liturgiji u manastiru Banjska na Kosovu, 12 dana nakon hapšenja u Mitrovici.

(Tanjug)

4 komentara
 1. Proslav ćirilično

  Tito je dao kosovo šiptarima i uveo autonomiju – sve kao država. I tada su srbi ubijani proterivani. pljačkani… i tada su srbi prodavali svoja imanja za debele pare……i polako praznili tu teritoriju…. Sda je došao kraj-etnički čisto kosovo….!

 2. 66666666666

  realno gledano KOSOVO JE IZGUBBBBBBBLJENO

 3. kojeimedadam

  Istorijski gledano na vlasti u Srbiji imamo ..NAJVEĆE IZDAJICE SERBSKOG NARODA …za sedam milenijuma koliko postojimo 🙁 ———————————————————————————————————————————————— Realno gledano…još se ne vidi kraj ..UNIŠTAVANJU I PONIŽAVANJU SRBIJE..sa pomenutim slugama okupatora na vlasti u Srbiji. Kada oni budu sklonjeni sa vlasti ..postojaće nada – šansa da će ovo devastiranje Srbije zaustavi. ——————————————————————————————————————————————— — Citirano: “Obično američke diplomate, kada dolaze u region, počnu svoju posetu iz Prištine. Ali juče se desilo suprotno. Zamenik pomoćnika državnog sekretara Matju Palmer prvi put je došao prvo u Beograd” —————- Amerikanci u Srbiju …NIKADA NISU DOLAZILI DOBROM. U “ Savezničkom Bombardovanju “ Srbije pred kraj 2SR pobili su daleko više stanovnika Srbije nego nemački nacisti na “ Uskrs 6. Aprila 1941 “ ( od 6 – 12 aprila ). 1999-te su nam se ..OPET NAPILI KRVI..zagadivši nam zemlju ..SVOJIM RADIOAKTIVNIM OTPADOM..za vjek i vjekova :(:(:( ——————————————————————————————————————————————— REALNO …amerikanci …NIKADA NEĆE BITI NAŠI PRIJATELJI…a NI..“ Celom Svetu “ :aha2:

  1. Anonimni

   Amerikanci niti su bili nitice bit nasi prijatelji ali jedno stoi sila boga nemoli bog silu nevoli hocemoli ponov 1999tu. ja ne jer je tad pola pete kolone otilo van zemlje Srbije da cuva svoju zadnjicu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike