U trendu

DJB doneo jednoglasnu odluku da bojkotuje izbore na svim nivoima

Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da je glavni odbor te političke organizacije jednoglasno odlučio da se bojkotuju prestojeći izbori na svim nivoima, jer ne žele da učestvuju na „nameštenim izborima“, kojima se samo „daje privid legitimiteta“.

On je na konferenciji za medije u prostorijama tog pokreta, rekao da će DJB sprovoditi aktivnu kampanju bojkota kako bi objasnili gradjanima, jer ne žele da uzmu vlast na ulici već da se stvore uslovi za fer izbore.

„Želimo što manju izlaznost, ispod 40 odsto, da gradjani pokažu kako daju otpor ovom uništavanju Srbije“, rekao je Radulović, navodeći da će se uspeh bojkota meriti i po izlaznosti.

Radulović je naveo da će takvi izbori će dati nelegitimnu Skupštinu u kojoj će najmanje tri četvrtine, a verovatno i četiri petine poslanika biti iz Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije.

On je rekao i da će DJB sprovoditi kontrolu izbora, ali nije želeo da javno iznese strategiju kako će to uraditi.

Radulović je rekao da je za uspeh bojkot dovoljno da izbore bojkotuje „istinska relevantna opozicija“ gde je osim DJB, ubrojao i Savez za Srbiju i Pokret slobodnih gradjana.

Radulović je kazao da DJB razgovara sa drugim političkim opcijama koje bojkotuju izbore, kako bi saradjivali na tome „u onim tačkama u kojima nadju sinergiju“.

On je naglasio da je neophodno bojkotovati i lokalne izbore, navodeći da oni koji izlaze na njih to čine iz ličnog interesa.

Prema njegovim rečima, EU i vlast žele da naprave sebi poželjnu opoziciju.

Radulović je rekao da postoje samo tri razloga da se učestvuje na nameštenim izborima.

Prema njegovim rečima, na njima će učestvovati „sateliti vlasti“, „sateliti Evropske unije“, da su to oni koji bespogovorno slušaju, kao i „partijski paraziti“.

On je pozvao i glasače SNS-a da bojkotuju izbore.

„Vi vidite kako je lokalna vlast bahata i krade. Pošaljite poruku Aleksandru Vučiću, tako što ćete ostati kod kuće“ rekao je Radulović.

Onima koji su, kako je naveo, zastrašeni i moraju da izadju na izbore, savetovao je da ako moraju slikaju da su zaokružili SNS, da zatim zaokruže sve redne brojeve i time učine listić nevažećim.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.