U trendu

DJB: Glasanje protiv Rusije u UN može Srbiju koštati Kosova

Pokret Dosta je bilo (DJB) ocenio je danas da je odluka Srbije da se priključi državama koje su u Ujedinjenim nacijama (UN) rezolucijom izbacile Rusiju iz Saveta UN za ljudska prava duboko pogrešna i da bi mogla da nanese štetu naporima da se očuva Kosovo.

„Nakon ovakvih poteza srpskih vlasti postoji opasnost da Rusija odustane od svog prava veta u Savetu bezbednosti po pitanju odbrane Kosova i Metohije kada je reč o interesima Srbije, što bi lako za sobom moglo povući i Kinu“, naveo je DJB u saopštenju.

Ta stranka je izrazila nadu da će Rusija shvatiti da je taj potez rezultat ogromnih pritisaka EU na Srbiju i da to nije glas naroda, i dodala da je Srbija morala da ostane uzdržana.

„Sukob u Ukrajini nije sukob izmedju gradjana Ukrajine i Rusije, već sukob izmedju NATO i Rusije koji se dešava preko ledja i života gradjana Ukrajine. Marionetski političari u Ukrajini su predali suverenitet sopstvene zemlje u ruke stranih ambasada koje koriste Ukrajinu i njene gradjane kao topovsko meso za obračun sa Rusijom. Srbija ne treba da staje na stranu NATO u ovom sukobu“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar