U trendu

DJB: Nijedan predlog za dopunu dnevnog reda nije prihvaćen kao ni prethodne četiri godine

Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović je u ponedeljak na poslednjem zasedanju Skupštine Srbije pred izbore koji su raspisani za 26. april govorio o 40 predloga za dopunu dnevnog reda, od kojih nijedan nije usvojen, kao što nijedan predlog DJB nije bio usvojen ni u prethodne četiri godine, saopšteno je danas iz ovog pokreta.

Kako je ranije bilo najavljeno, poslanici DJB učestvovali su u radu zasedanja Skupštine Srbije, da bi videli na delu da li se sprovodi nešto od predloženih poboljšanja predizbornih uslova u odnosu na opoziciju, do kojih je došlo uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta.

U saopštenju se navodi da je predsednik DJB Saša Radulović „dva i po sata predstavljao dopune dnevnog reda koje se odnose na Kosovo, Briselski sporazum, spoljnu politiku Srbije prema Nemačkoj koja nas pretvara u zemlju jeftine radne snage, migrantsku krizu i zaštitu prava srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori“.

Nisu prihvaćeni ni predlozi dnevnog reda koji se odnose na „obezbedjivanje besplatnog vrtića i besplatnih udžbenika za svu decu u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, vraćanje otetih plata i penzija, ukidanje mini-hidroelektrana, preispitivanje pljačkaških privatizacija i uspostavljanje fer uslova za slobodne izbore“, odnosno „nijedan od 40 zakonskih predloga DJB“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.