U trendu

DJB pozdravio odluku Saveza za Srbiju da napusti razgovor s vlašću

Pokret Dosta je bilo (DJB) pozdravio je danas odluku Saveza za Srbiju da napusti okrugle stolove vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu o izbornim uslovima.

„Iako smo od samog početka upozoravali da u razgovorima koji urušavaju suverenitet Srbije, slabe jedinstvo opozicije i umanjuju snagu pretnje bojkotom izbora, uopšte ne treba ni učestvovati, pozdravljamo ovu naknadnu odluku SzS da napusti ‘dijalog’ „, piše u saopštenju.

DJB je istakao da bi „istinska opozicija morala zahtevati da se takvi razgovori vode u Skupštini Srbije, nakon što istakne jednostavne predloge“.

Taj pokret je naveo da je definisao svoja četiri zahteva i dodao da bi predsednica Skupštine trebalo da zakaže sastanak predstavnika svih relevantnih političkih činilaca – i parlamentarnih, i vanparlamentarnih.

„Na ovim zahtevima treba inistirati do njihovog ispunjenja, pod pretnjom bojkotom. Da bi bojkot uspeo, dovoljno je da ga podrže DJB, SzS, PSG i lokalni pokreti koji nisu pod kontrolom SNS-a“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.