U trendu

DJB predao zahtev za smenu Maje Gojković i Veroljuba Arsića

Zahtev pokreta Dosta je bilo za smenu predsednice i potpredsednika Skupštine Srbije, Maje Gojković i Veroljuba Arsića, koji je potpisao 31 poslanik, predat je danas u 14.30, saopštio je taj pokret.

DJB je naveo da su zahtev osim polanika tog pokreta potpisali i poslanici pokreta Dveri, Nove Srbije – Pokreta za spas Srbije, kao i samostalni poslanik Slaviša Ristić i Socijaldemokratska stranka.

„U obrazloženju za smenu navodi se da je Maja Gojković od zakazivanja prve sednice 9. avgusta 2016. godine do danas konstantno i očigledno kršila Ustav, zakone, Poslovnik Skupštine i dovela do potpune degradacije Skupštine Srbije, podredivši je predsedniku Vlade i predsedniku vladajuće partije SNS“, naveo je DJB.

Pokret je dodao da je „Maja Gojković zloupotrebljavajući svoju funkciju dovela do grubog narušavanja principa podele vlasti, omogućila predsedniku Vlade da zakazuje sednice Skupštine ili je drži u blokadi, a da se u Skupštini ponaša kao predsedavajući kao na posebnoj sednici kada je iznosio ekspoze u svojstvu mandatara“.

DJB je naveo i da je Maja Gojković „omogućila da se poslanici opozicije nesmetano blate, vredjaju i unižavaju“, kao i da je „oduzimala reč opoziciji i kažnjavala poslanike opozicije bez ikakvog osnova“, dok je istovremeno poslanicima vladajuće koalicije omogućavala „tirade van tačke dnevnog reda“.

Pokret je naveo da je predsednica Skupštine omogućavala poslanicima vladajuće većine da vredjaju žene žrtve nasilja i da optužuju roditelje bolesne dece, ističući da se ni o jednom zakonu nije moglo argumentovano razgovarati u Skupštini.

Poslanička grupa DJB istakla je i da podržava i inicijativu Demokratske stranke za smenu Maje Gojković i inicijativu za smenu članova REM-a.

„Svaka opoziciona poslanička grupa koji pokrene ozbiljnu inicijativu u skupštini koja je u interesu gradjana dobiće našu podršku bez zadrške. Redovno ćemo obaveštavati javnost o svemu“, piše u saopštenju DJB-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar