U trendu

DJB: Promene Ustava u oblasti pravosudja duboko protivne interesima gradjana Srbije

 Pokret Dosta je bilo (DJB) optužio je danas vlast da „u tišini“ priprema izmene Ustava Srbije koje po navodima DJB, imaju za cilj da po zahtevu globalnih interesa otmu pravosudje od narodne suverenosti. 

Iz pokreta su naveli da je projekat za promenu Ustava u oblasti pravosudja finansirala „Soroševa mreža finansijera“ a da su ga sprovele „nevladine organizacije Društvo sudija Srbije i Udruženje tužilaca Srbije“.

„Soroševe promene Ustava su po volji EU, Soroša i Rokfelera i svih NVO koje finansiraju. Ove promene Ustava su duboko protivne interesima gradjana Srbije, oduzimaju pravosudje od naroda i stavljaju ga u ruke banaka, globalnih korporacija i belosvetskih interesnih grupa“, naveli su iz DJB.

Najavili su da će voditi aktivnu kampanju za glas protiv predloženih promena Ustava, navodeći da svako ko bojkotuje referendum „u stvari glasa za Soroševe promene i pomaže vlasti da ostane na vlasti“. 

„Vlast može da izgubi referendum. Bolju priliku da zaštitimo Srbiju i zadamo udarac vlasti nećemo imati. Cilj vlasti i EU tutora i Soroševih NVO je stoga da referendum prodje što tiše, da na glasanje izvedu samo svoje glasače sa spiska, da se niko ne buni protiv i da referendum tako prodje. DJB-Suverenisti to neće dozvoliti“, naveli su iz pokreta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.