U trendu

DJB: Raskinućemo sve štetne ugovore nastale projektom Beograd na vodi

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da će kada dodje na vlast u Beogradu raskinuti sve štetne ugovore nastale projektom „Beograd na vodi“.

„Ako dobije poverenje Beogradjana, DJB će rešiti i pitanje bespravnih objekata koji se ne mogu legalizovati, ukloniti sve bespravno podignute objekte na Savskom nasipu o trošku vlasnika i kazniti nadležne državne službenike koji su ovo dozvolili“, navodi se u soapštenju.

DJB se osvrnuo na to što su gradonačelnik Beorada Siniša Mali i gradski urbanista Milutin Folić obišli nedavno projekat „Beograd na vodi“ sa Save i pozvao Malog da tokom nekog medijskog krstarenja Savom obidje i priobalne nelegalne vikendice svojih poslovno-partijskih prijatelja, a Folića da objasni značaj tih objekata u „urbanoj kompoziciji“ grada.

U saopštenju se dodaje da će Savski nasip biti „pokazna vežba kakvu će politiku DJB imati prema objektima koji se ne mogu legalizovati“, ne samo u Beogradu, već i u celoj Srbiji.

„Dosledno ćemo primenjivati odredbe zakona koje predvidjaju krivičnu odgovornost i kazne za sve koji krše zakon, uključujući i predstavnike Opštine Novi Beograd (Aleksandar Šapić) i gradjevinske inspektore koji su godinama tolerisali gradnju na nedozvoljenom mestu“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar