U trendu

DJB: Razgovori EU, vlasti i lažne opozicije nastavak urušavanja suvereniteta Srbije

Pokret Dosta je bilo (DJB) – Saša Radulović ocenio je danas da su „razgovori EU, vlasti i lažne opozicije nastavak urušavanja suvereniteta Srbije“.

„Činjenica da EU parlamentarci praktično privode političke subjekte na razgovore u najvišem organu vlasti u zemlji (Skupštini Srbije) predstavlja nezapamćeno urušavanje suvereniteta Srbije i svedoči o podaničkom mentalitetu vlasti i poželjne opozicije“, saopšteno je danas iz pres službe DJB.

U saopštenju se navodi da „primarni interes EU nisu fer i slobodni izbori, već razjedinjavanje opozicije u proklamovanoj pretnji bojkotom i stvaranje privida legitimiteta narednog skupštinskog saziva, kojim će i dalje upravljati ista vlast“.

DJB navodi da EU u sadašnjoj vlasti „ima savršenog partnera za pretvaranje Srbije u koloniju jeftine radne snage i parkinga za migrante kojima EU odbije zahtev za azil, a samim tim i interes da autokrata Vučić što duže ostane na vlasti“.

DJB izražava „veliku zabrinutost što pojedini predstavnici opozicije pristaju da učestvuju u ovoj farsi i razjedinjavaju većinski stav da je najbolji put do stvaranja uslova za fer i slobodne izbore isticanje jasnih zahteva koje vlast treba da ispuni pod pretnjom bojkotom“.

„Podanički odnos prema EU predstavnicima takodje razgradjuje državu i urušava suverenitet Srbije. Da su EU predstavnici iskreni u svojoj želji da potpomognu uspostavljanje uslova za fer i slobodne izbore u Srbiji, ne bi se angažovali u organizaciji razgovora izmedju vlasti i njoj poželjne opozicije, već bi svoj neupitan uticaj na trenutnu vlast u Srbiji iskoristili da je privole da bez odlaganja ispuni istaknute zahteve“, saopštio je pokret Dosta je bilo.

DJB apeluje da prava opozicija (SzS, PSG i DJB) zajednički stane iza tri do pet jednostavnih i jasnih zahteva vlasti, dobro osmisli kampanju bojkota i njene ciljeve, a zatim složno stane iza pretnje bojkotom do ispunjenja tih zahteva.

Danas se u Skupštini Srbije održava druga runda razgovora izmedju predstavnika vlasti i dela opozicije, pod pokroviteljstvom predstavnika Evropske unije, u kojoj pokret Dosta je bilo ne učestvuje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.