U trendu

DJB: Srbija da se ne meša u sukob velikih sila preko života gradjana Ukrajine

Stranka Dosta je bilo (DJB) saopštila je danas da je „rat u Ukrajini posledica geopolitičkog sukoba velikih sila u poslednjih trideset godina na istoku Evrope“ i da Srbija „ne treba da zauzima strane u tom sukobu i ne treba nikome da uvede sankcije“.

„Srbija treba i da povuče sankcije prema Belorusiji“, poručio je DJB.

Kako je stranka saopštila, „NATO pod vodjstvom SAD-a se širio u pet talasa i stigao pred vrata Rusije, a nakon izbijanja konflikta kinesko ministarstvo spoljnjih poslova je izbacilo pitanje: ‘Da li ste zaista mislili da saterivanje velike sile kao što je Rusija u ćošak neće imati posledice’?“

„NATO je i organizacijom i sprovodjenjem pokušaja odvajanja Kosova i Metohije od Srbije i otvorio Pandorinu kutiju napuštanja principa nepovredivosti granica suverenih zemalja. U vodjenju svoje politike Srbija treba isključivo da vodi računa o sopstvenim interesima, pre svega interesom očuvanja Kosova i Metohije“, naveo je DJB.

Takodje je naglašeno da je „za žaljenje da su strane amabasade uspele da izazovu unutrašnji sukob jednog naroda samog sa sobom, ta politika podele jednog naroda u Ukrajini je osnov kolonijalne politike Beča i Berlina na Balkanu poslednjih 200 godina“.

„Srbija ne treba da učestvuje u sukobu velikih sila preko ledja i života gradjana Ukrajine. Srbija treba da vodi računa o svojim interesima i da se ne meša tamo gde ne može ništa da promeni. Srbija na žalost ne može da pomogne gradjanima Ukrajine. Srbija je i sama bila žrtva geopolitičkih igara velikih sila“, upozorio je DJB.

Kako je još navedeno, „sukob velikih sila preko ledja gradjana Ukrajine bi trebalo da posluži kao upozorenje svim slobodarskim narodima koje su posledice po narod kada dopusti sopstvenim političarima da postanu marionete i dvorske lude ambasada stranih zemalja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.