U trendu

DJB zahteva ostavku Vučića zbog veza s Karićem

Pokret Dosta je bilo (DJB) ocenio je danas da „veza tajkuna koji su opljačkali Srbiju i vrha vlasti ide preko tužilaštva koje nije slobodno i koje radi po političkom diktatu“, da je „prljav novac“ ugradjen u temelje vlasti a da je simbolična slika toga svečano otvaranje Dana mola u Minsku i zajednička slika premijera Srbije Aleksandra Vučića i biznismena Bogoljuba Karića.

„Nakon što su veze Aleksandra Vučića s organizovanim kriminalom i opljačkanim tajkunskim novcem postale očigledne, zahtevamo da predsednik vlade podnese ostavku i da se raspišu vanredni izbori“, navedeno je u današnjem saopštenju DJB.

Dodaje se da je Vučić slikanjem s Karićem i otvaranjem šoping mola u Minsku javno razotkrio svoje dugogodišnje partnerske veze s tajkunom, kako se navodi, „sveže skinutim sa Interpolove poternice“.

„Sada je očigledno da su sve njegove prethodne preteće izjave o Kariću bile u funkciji prevare birača. Vlast Aleksandra Vučića počiva na bliskim i partnerskim vezama s karićima, dinkićima, subotićima i svim našim privatizatorima iz 24 pljačkaške privatizacije, jer im je upravo on i omogućio da izbegnu zatvor i da zadrže svo nelegalno stečeno bogatstvo“, naveo je DJB.

Dodaje se da je „predstava iz Minska“ došla „samo dvadeset dana“ pošto je predsednik vlade navodno besno vikao na ministarku pravde „zar je moguće da nema dokaza protiv Dinkića i Karića“.

Dosta je bilo naveo je i da je SNS od 2010. godine u koalicionom savezu s Pokretom snaga Srbije Bogoljuba Karića, iako je Vučić javno govorio da je „lopovluk metod delovanja“ Karićeve „nepotističke stranke“.

„Nakon što su veze Aleksandra Vučića sa organizovanim kriminalom i opljačkanim tajkunskim novcem postale očigledne, zahtevamo da predsednik vlade podnese ostavku i da se raspišu vanredni izbori“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.