U trendu

DJB Zrenjanin: Sednica i raskid ugovora za uslugu prečistača vode

Gradski odbor pokreta Dosta je bilo u Zrenjaninu zatražio je od vladajuće većine da hitno sazove vanrednu sednicu Skupštine grada na kojoj će biti razmatrana novonastala situacija sa fabrikom vode i doneta odluka o raskidu ugovora za uslugu prečišćavanja vode.

Podsećajući na nedavna hapšenja zbog navodnih malverzacija sa fabrikom vode, u DJB Zrenjanin smatraju da je u tim okolnostima neophodno sazvati sednicu kako bi svi gradjani konačno saznali istinu o prečistaču, ali i o trenutnim dešavanjima i neizvesnosti ugovorenog posla.

Navode da je održavanje takve sednice neophodno kako bi nadležni odgovorili na brojna pitanja koje je pokret DJB, u svoje i u ime svih gradjana Zrenjanina, od samog početka izgradnje fabrike vode postavljao ukazujući na nelogičnosti u samom postupku i na neistine, laži i sukobe sa zakonom.

Vladajuću većinu u tom gradu podsetili su da je problem neispravne vode problem svih koji u Zrenjaninu žive ukazujući da je „zaista dosta bilo igranja sa zdravljem ljudi i lažnim obećanjima da će ispravna voda uskoro poteći“.

„Sudbina fabrike vode je krajnje neizvesna, a u nju je uložen ogroman novac poreskih obveznika. Uvereni smo da je raskid ugovora jedino razumno rešenje u ovom trenutku. Zbog toga još jednom od SNS-a i stranaka koje sa njom čine većinu u Skupštini grada tražimo hitno sazivanje vanredne sednice“, saopštili su iz DJB Zrenjanin.

Poručili su i da, kako se navodi, kad već predstavnici vlasti ne smatraju da bi zbog svega što se godinama unazad dešavalo sa famoznom fabrikom vode trebalo da podnesu ostavke, to bi bio najmanji moralni čin koji bi trebalo da preduzmu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar