U trendu

Djilas: Beogradska vlast troši novac na besmislice

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas ocenio je da je predloženi budžet grada Beograda, koji je danas na dnevnom redu Skupštine grada – besmislen, navodeći da se „troši novac na besmislice“.

„Verovatno najbesmisleniji projekat do sada je projekat ‘Beograd smart siti’, u kom se za redizajnirani sajt i objedinjenu onlajn komunikaciju gradske uprave troši 18 miliona evra“, kazao je Djilas novinarima.

Ocenio je da za taj novac može da se napravi 10 obdaništa.

U tom projektu vlast planira da, kako navodi Djilas, potroši pet i po miliona evra kako bi se kada pada mrak na ulicama grada palilo osvetljenje, „da bude sinhronizovano“.

Pokazujući modele dve vrste prekidača, Djilas je kazao da bi opozicija mogla da nadje mnogo kandidata da svakog dana popodne kada padne mrak uključe svetlo i ujutru da ga isključe, čime bi grad uštedeo četiri do četiri i po miliona evra.

Prema njegovim rečima, za adaptivnu saobraćajnu komunikaciju izdvojen je 21 milion evra.

„To (adaptivna saobraćajna komunikacija) je ovo što je počelo, primetili ste po gradu nove gužve, semafori rade a niko ne zna kako ni zašto, nigde nema zelenih talasa, sve se raspalo – 21 milion evra“, naveo je lider SSP.

On je rekao da je dva miliona evra izdvojeno za, kako tvrdi, algoritme mašinskog učenja.

Djilas je rekao da je deficit u budžetu gotovo 100 miliona evra.

Predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović kazala je novinarima da glavni grad u narednih tri godine neće dobiti autobusku niti železničku stanicu, ukoliko Srpska napredna stranka ostane na vlasti.

Ona je kazala da vlast od 2015. obećava da će za 18 meseci zavšiti autobusku i železničku stanicu, a da je poslednje obećanje dato pre dva meseca – da će početkom 2022. godine imati gotove te dve stanice u Beogradu.

„Sada nam ti isti ljudi obećavaju da će za osam godina da završe metro, da će paralelno graditi dve linije metroa i to pod zemljom. Dobićemo navodno 40 i nešto stanica i 40 kilometara metroa za osam godina a nismo mogli da dobijemo za šest godina autobusku stanicu i železničku koje se grade iznad zemlje“, rekla je Popović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar