U trendu

Đilas: Da nije tabloida, 'srpski beton' bi pukao lakše od crnogorskog

 Da u Srbiji kao u Crnoj Gori nema tablodnih televizija i novina koje uništavaju protivnike režima, videli biste kako ‘srpski beton’ puca mnogo lakše nego crnogorski“, rekao je predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas. 
Komentarišući tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se svi napadi na njega odbijaju kao od betona, Đilas je kazao da ga ne interesuju Vučićeve reči, nego dela i posledice tih dela, odnosno politike. 
„Nismo mi koji se borimo protiv režima sjajni, daleko od toga. Ali da su u Srbiji, kao u Crnoj Gori najgledanija televizija, najčitaniji portal i novine profesionalni, a ne režimski, da u Srbiji kao u Crnoj Gori nema tablodnih televizija i novina koje uništavaju protivnike režima, videli biste kako ‘srpski beton’ puca mnogo lakše nego crnogorski“, kazao je Đilas za portal „Danas“. 
Dodao je da su posledice Vučićevih dela i politike to da je Srbija zemlja većeg rasta cena nego plata, zemlja u kojoj specijalci imaju dvostruko veće plate od lekara specijalista i četiri puta veće od nastavnika i medicinskih sestara. 
„Posledice su i raspad zdravstvenog sistema, korupcija koja izjeda državu, udaljavanje od kontinenta na kome živimo umesto približavanje“, naglasio je Đilas. 
Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i Srbije Aleksandar Vučić je iz Italije poručio da ga oni koji ga napadju nikada neće pobediti. 
„I ne znam ni koga bi mogli da pobede ni kada, jer ja neću više da se kandidujem. Da imaju malo pameti bežali bi od napada na mene, jer kad mene napadaju to se odbija kao od beton“, poručio je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)