U trendu

Djilas: Neće biti saradnje sa delom opozicije koji prihvati učešće u RIK i telu za medije

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je danas da neće biti saradnje sa delom opozicije koji prihvati učešće u RIK i nadzornom telu za medije, što je deo zaključaka od 16 tačaka koje su predložili poslanici Evropskog parlamenta u okviru dijaloga o poboljšanju izbornih uslova.

Djilas je za televiziju N1 ocenio da su evropski posrednici „zadali još jedan udarac“ svima koji veruju da je Srbiji mesto u EU i da je to najbolji način da se živi bolje.

„Nije fer i pošteno prema ljudima koji se ovde 30 godina bore za EU, koji žele samo slobodu da izraze svoju volju, da napravite papir u kom nema ništa od toga, u kom su besmisleni predlozi“, rekao je Djilas.

Naveo je da u predlogu posrednika iz EP „nema ničega“, i da se predlaže pravljenje „paralelnog REM-a u kom je polovina članova REM-a“.

Djilas je istakao da je opozicija imala zahteve samo u vezi RTS-a i da nije tražila ništa vezano za ostale televizije.

„Da neko otvori Pink, ja tamo ne bih otišao. Ja se zalažem da se Pink zatvori i da više tako nešto ne postoji“, rekao je lider SSP.

Govoreći o tome da li je predlog poslanika evroparlamentaraca podelio opoziciju, Djilas je kazao da sve relevantne političke organizacije imaju negativan stav o dokumentu.

„Mi nećemo više da idemo tamo, da molimo, kukamo, za nas je taj proces završen“, rekao je on i izrazio očekivanje da će opozicione stranke koje su za promenu režima odbiti dalju priču o tome.

Upitan da li će SSP učestvovati na sledećim izborima 2022. godine, rekao je da je sada rano za tu odluku, ali da „bojkot pa dve godine dijaloga nije rešenje“.

Dodao je da će odluka biti doneta u nedeljama koje dolaze, zajedno sa drugima iz opozicije sa kojima SSP saradjuje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.