U trendu

Djilas: Nećemo prihvatiti predloge evroparlamentaraca o izbornim uslovima ako su kozmetika

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas poručio je danas evroposlanicima da ne dolaze u septembru, kada je planirano, sa predlozima za unapredjenje izbornih uslova u Srbiji ako su oni „kozmetika i šminka“ i dodao da to njegova stranka neće prihvatiti.

„Upozoravam da ne dolaze sa predlozima koji su pokušaj za unapredjenje demokratije u Srbiji jer mi ovde demokratiju nemamo. Nas interesuju predlozi kako osloboditi RTS da slobodno izveštava, kako da se spreči pritisak vlasti na birače i kako omogućiti kontrolu izbora“, rekao je Djilas,i na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je dodao da, ako to budu predlozi, SSP će ih oberučke prihvatiti. „Ali ako je reč o kozmetici i šminki, onda se time nećemo baviti“, kazao je.

Djilas je poručio gradjanima da se u narednih godinu dana rešava pitanje opstanka Srbije.

„Mi smo u situaciji – ili će biti srećan kraj za gradjane i narod ili za mafijašku vlast. Ili za Srbiju ili za mafiju“, rekao je Djilas.

On je naglasio da, ako se želi opstanak Srbije i gradjana, onda „ovo zlo“ mora da bude pobedjeno.

„Možemo samo da biramo izmedju slobodne i demokratske Srbije i države Pabla Eskobara u centru Evrope“, rekao je Djilas.

Kako je naglasio, u Srbiji su srasli vlast i surovi mafijaški klan, kao i da će se za to odgovarati kada pobedi narod.

On je ocenio da u Evropi ima mnogo ljudi koji podržavaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog Kosova ali i ekonomskih interesa pojedinih velikih zemalja.

„Ne tražimo od Evrope i sveta da smenjuju Vučića, već da prestanu da podržavaju ovo zlo, ovaj neofašizam koji se uvodi, jer jako dobro znaju šta se dešava u Srbiji. A mi sami, na nama ljudima u Srbiji, je odgovornost da završimo sa tim i napravimo zemlju u kojoj se to više nikad neće dešavati“, naglasio je Djilas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar