U trendu

Djilas: Nisam odgovoran za teško stanje u ustanovama socijalne zaštite

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas odbacio je danas tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je odgovoran za loše stanje u ustanovama za smeštaj dece ometene u razvoju.

„Vučić je lažov koji nastavlja brutalno da obmanjuje javnost, samo da bi prikrio svoj nezapamćeni nemar i nemar njegovih ministara Zorana Djordjevića i Darije Kisić Tepavčević prema najbespomoćnijoj deci i ljudima. Da li su fotografije iz domova u kojima su smeštena deca iz 2012. ili 2020. ne znam, ali znam da ni Marinika Tepić ni ja nismo bili vlast na nivou Srbije, kako to Vučić tvrdi, i da samim tim ne možemo biti odgovorni za stanje u ustanovama socijalne zaštite“, naveo je Djilas u saopštenju.

On je naveo da je, dok je bio gradonačelnik Beograda, rekonstruisan objekat za boravak dece sa smetnjama u razvoju u Šekspirovoj.

„Izgradjen je objekat u kome roditelji mogu da ostave svoju decu na duži period i u kome bi ta deca kada odrastu, posle smrti roditelja koji o njima brinu, mogla da ostanu da žive u sredini na koju su se navikli. Započet je projekat stanovanja uz podršku koji je u medjuvremenu ukinut. I uradjen je kompletan projekat za izgradnju Centra za decu sa autizmom u Denkovoj bašti od koga je vlast Aleksandra Vučića odustala i nikada nije izgradjen“, dodao je Djilas.

Lider SSP je ocenio da bi Vučiću bilo bolje da ćuti umesto što za današnje stanje u ustanovama u kojima su smeštene osobe sa smetnjama u razvoju okrivljuje bilo koga ko nije na vlasti deset godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.