U trendu

Djilas: Opozicija se udružila radi promene sistema a ne samo vlasti

 Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Djilas ocenio je danas da se opozicija udružila kako bi se promenio sistem, a ne samo vlast, te da su mere koje to garantuju sadržane u dokumentu „Sporazum sa narodom“ koji će kako je rekao, biti predložen predstavnicima protesta „Jedan od pet miliona“.

Gostujući na televiziji Naša, Djilas je rekao da je dužnost opozicije da gradjanima pruži garancije da će promeniti sistem. 

„Predloženim Sporazumom sa narodom opozicija jasno poručuje da nema izbora dok se uslovi ne promene, da neće sedeti u skupštinama koje su pretvorene u cirkus, te da hoće vladu eksperata a ne stranačkih ljudi, koja će omogućiti promenu sistema“, kazao je Djilas a preneo Savez za Srbiju.

Govoreći o protestima, Djilas je skandaloznim ocenio to što je mladiću koji je nosio plastičnu maketu vešala odredjen pritvor od 30 dana, dok kako je rekao, „oni koji su umalo ubili Borka Stefanovića u Kruševcu šetaju slobodno“.
„Ta maketa je neki njegov izraz protesta za koji lično mislim da nije primeren, ali gde je krivično delo tu? Taj mladić je najlmadji politički zatvorenik ovog režima“, kazao je jedan od lidera Saveza za Srbiju. 
Komentarišući izveštaj organizacije Fridom haus o poštovanju elementarnih sloboda u svetu, u kojem je Srbija ocenjena kao delimično slobodna zemlja, Djilas je kazao da izveštaj nije objektivan jer je Srbija, kako je ocenio, „postala zemlja neslobode“.

„Upravo zbog toga je potrebna zajednička borba kako bi se vratile sloboda i demokratija“, ocenio je jedan od lidera Saveza za Srbiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Погледај коментаре (1)