U trendu

Djilas pita Bujoševića da li je RTS javni servis ili servis SNS

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Djilas ocenio je danas da opozicije na Radio-televiziji Srbije (RTS) gotovo da i nema i upitao generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića da li je ta televizija zaista javni servis gradjana ili servis vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

„Ja Vam to pitanje postavljam sada, zbunjen činjenicom da je u nedelju, u emisiji u kojoj je gost bio Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, gotovo pola sata umesto njega govorio Aleksandar Vučić, predsednik SNS. Predsednik SNS-a je tom prilikom predstavio celu listu svoje stranke za Beograd. Prvog, drugu, trećeg, petog… Svakog pojedinačno. Predstavljanje liste SNS-a pratilo je i kritikovanje, omalovažavanje, podsmevanje svima nama koji nismo naprednjaci, a drznuli smo se da učestvujemo na tim izborima“, naveo je Djilas.

U otvorenom pismu koje je poslao Bujoševiću, on je naveo da je od direktora RTS-a očekivao da narednog dana pozove svakog od ljudi koji su javno rekli da će se kandidovati za gradonačelnika ili predsednika drugih stranaka koji će učestvovati na izborima i omogući im da, na istom mestu i u istom večernjem terminu, odgovore na lične prozivke. 

„To se nije desilo, pa Vas još jednom pitam: da li je RTS javni servis gradjana Srbije ili servis SNS? Zašto gradjani Srbije treba svojim novcem da finansiraju bilten vladajuće stranke?“, upitao je Djilas. 

On je dodao da je nastupila „potpuna vučićizacije“ svih komercijalnih televizija sa nacionalnom frekvencijom, zbog čega odgovornost RTS-a postaje još veća. 

„Pred Vama je, gospodine Bujoševiću, jednostavan izbor. Ili ćete predstavnicima opozicionih organizacija omogućiti ravnopravne uslove u odnosu na vladajuću koaliciju i pokazati da je Javni servis u službi svih gradjana Srbije, ili ćete ostati upisani kao novinar koji je, pogazivši profesionalnu čast, pretvorio RTS u stranačku oglasnu stanicu“, dodao je Djilas u pismu Bujoševiću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)