U trendu

Djilas poručio MMF-u: Prekinite kolonijalni odnos prema Srbiji!

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas upitao je „dokle će MMF podržavati ekonomsku politiku režima koji je ostvario najmanji privredni rast u regionu, ljude doveo do ivice siromaštva i izazvao seobu pola miliona mladih?“.

Djilas je to napisao u otvorenom pismu Janu Kesu Martejnu, šefu delegacije Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji.

Djilas je pitao kako je moguće da MMF planove zasniva na navodnom oporavku industrijske proizvodnje, kada je za osam meseci ove godine industrijska proizvodnja u srbiji opala za jedan procenat, a proizvodnja preradjivačke industrije za 1,4 odsto u odnosu na 2018. godinu.

„Da li ste svojim sagovornicima u Vladi postavili pitanje na šta su potrošili devet milijardi evra, za koliko su povećali javni dug za sedam godina, od čega je novih 855 miliona u 2019. godini? Kako možete da hvalite reforme koje su dovele do toga da Srbija za sedam godina vlasti SNS-a izgubi 5.340 zaposlenih u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti, a da se u istom periodu duplira broj zaposlenih u kladionicama i kockarnicama?“ pitao je Djilas.

Lider SSP je pozvao MMF da „prekine kolonijalni odnos“ prema gradjanima Srbije, koji, kako je istakao, „mogu mnogo da istrpe, ali na kraju će reagovati kao narod u Ekvadoru koji se digao na noge upravo zbog ekonomskih mera koje obespravljuju i osiromašuju gradjane, a koje MMF podržava“, piše u pismu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar