Djilas: Postupak prodaje PKB-a je jasno namešten jednom ponudjaču

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Djilas ocenio je danas da privatizacija Poljoprivrednog kombinata Beograda (PKB) predstavlja nastavak prodaje prirodnih resursa Srbije i dodao da je reč o „jasno nameštenom postupku prodaje“.

„Privatizacija PKB-a je nastavak prodaje prirodnih resursa Srbije – prodaju se zemlja, rudna bogatstva, vode… Jednostavno rečeno, prodaje se Srbija“, naveo je Djilas u pisanoj izjavi agenciji Beta, povodom najavljenog objavljivanja ponudjača za kupovinu imovine PKB-a.

On je dodao da akterima, u javnosti često osudjivanih privatizacija posle 2000. godine, nikada nije palo na pamet da prodaju ono za šta su se generacije u ratovima i u miru borile da bude vlasništvo države Srbije.

„Aleksandar Vučić i njegova SNS familija upravo to rade. Ne interesuje ih što generacije koje dolaze neće imati čime da raspolažu. RTB Bor je prodat za pet odsto realne vrednosti, pančevačka ‘Azotara’ se gasi, a sada je došao red na PKB, koji se u jasno nameštenom postupku prodaje jedinom ponudjaču – arapskoj ‘Al Dahri'“, rekao je on. 

Djilas je ocenio da, ukoliko ne odustanu od postupka, u kojem nema čak ni minimalne tržišne utakmice i u kojem se PKB prodaje za desetak procenata prave vrednosti, „svi koji na bilo koji način učestvuju u toj kradji moraju biti svesni da će jednog dana krivično odgovarati“. 

Ministarstvo privrede Srbije objaviće sutra ko je dostavio ponudu za kupovinu imovine Poljoprivrednog kombinata Beograd i da li je ponuda validna.

U Ministarstvu je ranije potvrdjeno da su dve kompanije otkupile dokumentaciju, a da je stigla jedna ponuda.

Spekuliše se da je ponudu dala kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja u Srbiji ima registrovanu firmu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.