U trendu

Đilas: Pozivam Vučića da kaže kada će biti vanrednih beogradskih i vanrednih …

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je danas predsednika države i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića da kaže tačan datum kada će biti vanredni beogradski ali i vanredni parlamentarni izbori, napominjući da se „Srbija nalazi na prekretnici“.

„Građani Beograda i cele Srbije imaju pravo da donesu odluku da li žele evropski glavni grad i evropsku Srbiju ili smatraju da treba da ostanemo van evropskog kontinenta kome istorijski, civilizacijski pripadamo. Siguran sam da će na tim izborima, kad god ih Vučić zakaže, građani Beograda ali i Srbije doneti pravu odluku“, rekao je Đilas, na konferenciji za novinare, povodom godišnjice održanih izbora.

On je istakao da je Vučić javno obećao, posle prošlogodišnjeg razgovora sa njim, da će vanredni izbori u Beogradu biti u aprili ali je „prevario“ građane.

„Ja sam u lice Vučiću rekao da njegova vlast u Beogradu nije legitimna. Kao predsednik najjače opozicione stranke i nekadašnji gradonačelnik preuzeo sam odgovornost da zaštitim volju Beograđana i on je tada javno obećao da će u Beogradu biti vanrednih izbora“, istakao je Đilas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.