Djilas: Proces pada Vučićevog režima je krenuo i niko ga ne može zaustaviti

U Srbiji može da bude bolje kada se ujedine svi koji su shvatili da ovaj režim vodi zemlju u sunovrat i propast, rekao je u Kragujevcu predsednik Stranke slobode i pravde ( SSP) Dragan Djilas.

„Ako svi zajedno damo svu energiju i trud, mi ćemo ih srušiti sa vlasti“, rekao je Djilas na tribini „Može Srbija“ povodom formiranja Inicijativnog odbora SSP u Kragujevcu.

On je dodao da je proces „pada režima Aleksandra Vučića krenuo i niko više ne može da ga zaustavi“.

Djilas je ocenio da u Srbiji ima iole slobodnih medija i poštenih izbora, rezultat bio – pobeda opozicije i pad „nakaradnog režima jednom zauvek“.

Djilas je rekao da jedna od osnovnih stvari stranke kojom predsedava jeste obećanje da će, kada dodju na vlast, sve to što je oteto gradjanima Srbije i gradjanima Beograda vratiti gradjanima.

„Nećemo mi nikome otimati, koliko ste para dali, koliko ste uložili i dobit koju ste očekivali – sve ćemo vam to platiti, ali zemljište u Srbiji, rudna bogatstva i vode moraju ostati državna svojina, moraju pripadati gradjanima Srbije“, rekao je Djilas.

Djilas je rekao da je potrebno menjati sistem u Srbiji, da svako može slobodno i hrabro da kaže šta misli o svakom političaru na vlasti.

On smatra da u vezi sa Kosovom može da se napravi neki napredak ako počne da se radi na pomirenju dva naroda.

„Dajte da izadjemo više iz tog ciklusa mržnje“, rekao je Djilas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.