U trendu

Đilas: SSP jedini garant članstva Srbije u EU do 2030. godine

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas kazao je danas na sednici Glavnog odbora te stranke da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji (EU) obaveza prema budućim generacijama i da je SSP jedini garant članstva Srbije u EU do 2030. godine.

„Naš cilj, naša politička misija je da uvedemo Srbiju u Evropsku uniju. Mi to možemo! Srbija u EU do 2030. godine! Mi ćemo taj cilj zajedno sa građanima Srbije da ispunimo“, rekao je Đilas u Domu omladine Beograda.

Đilas je ocenio da za prethodnih 20 godina Srbija nikada nije bila dalje od Evrope nego danas i da je neophodno da se vrati na evropski kolosek, navodeći da je SSP jedini garant članstva Srbije u EU do 2030. godine.

Prema njegovim rečima, promene nisu stvar izbora već neizbežnosti i da reforme znače jednu uređeniju zemlju u Evropi više a građanima Srbije znači da Srbija postane uređena zemlja u Evropi.

„Ako želimo da izgradimo bolje društvo, to moramo učiniti stvaranjem novih i pravednijih institucija. Jedini garant za to nam je Evropska unija“, istakao je Đilas.

On je naveo da SSP od prošlogodišnjih izbora prolazi „jako težak period“ i istakao da je u lošim vremenima neophodno nastaviti dalje jer ukoliko se zastane to znači da se propada.

„SSP će ostati tačka okupljanja svih demokratskih, progresivnih i odgovornih političkih aktera u zemlji“, rekao je Đilas.

Kako je kazao, što je narod u Srbiji bednije živeo to su ga više proglašavali herojima, kako je rekao, proglašavali su ga „oni koji su ga u te bede i gurnuli“.

„Neće loša vlast narod kome je dobro, nego narod koji se nada da će mu biti dobro, jer je nada jedino što loša vlast može da ponudi u odsustvu sistema i uređenog društva, koje živi u nepravdi koja je sada već institucionalizovana“, kazao je lider SSP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.