U trendu

Đilas (SSP): Vlast učinila sve da građane ubedi da EU ne želi Srbiju

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je večeras da je aktuelna vlast u prethodnih 10 godina „učinila sve“ da građane ubedi da Evropska unija ne želi da primi Srbiju u svoje članstvo, što, prema njegovim rečima, nije istina.

„Istina je da za prethodnih deset godina, oni nisu uradili apsolutno ništa da Srbija postane punopravna članica EU. Zaustavljanjem svih evropskih reformi, oni su ti koji su prekinuli evropski put Srbije“, rekao je Đilas na tribini „Srbija u EU do 2030“ u Kruševcu, prenela je stranka u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije „nisu učinili ništa“ da Srbiju uvedu u Evropu, već su „učinili sve da Srbija ostane van Evrope“.

„Iz jednog razloga – za njih takve u Evropi nema mesta, njih takve Evropa ne želi i za njih takve ulazak Srbije u Evropu znači njihov politički kraj“, ocenio je Đilas.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić ocenila je da je namera aktuelne vlasti „da stvori anksiozno društvo sa stalnim osećajem bespomoćnosti i beznadežnosti“.

„Nikada nećemo podleći propagandi da je ovaj užasni režim nesmenjiv, da im niko ništa ne može, jer sva ta agresivna kampanja tome i služi, da ljude obeshrabri, da poveruju da su nemoćni, dignu ruke, a posle da im se pridruže. Namera im je da stvore anksiozno društvo sa stalnim osećajem bespomoćnosti i beznadežnosti“, rekla je Tepić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.